Langaton monihuone­äänentoisto

Monihuoneäänentoisto
Helppokäyttöisillä monihuonekokonaisuuksillamme täytät kotisi musiikilla – helposti, langattomasti ja kustannustehokkaasti.

Monihuoneäänentoistolla tarkoitetaan kokonaisuutta, joka mahdollistaa useissa eri tiloissa sijaitsevien äänentoistojärjestelmien keskitetyn hallinnan ja musiikin jakelun.

Suurin osa nykypäivän monihuonejärjestelmistä pohjautuu internetiin kytkettyjen lähiverkkojen hyödyntämiseen. Internet-operaattorilta hankkimasi 4G, ADSL tai kaapelimodeemi pystyy suurella todennäköisyydellä luomaan kotiisi langattoman verkon, jonka kautta verkkoon rekisteröityneet laitteet kytkeytyvät internetiin.

Tarjoamme laajan valikoiman eri valmistajien verkkoon kytkeytyviä päätelaitteita, jotka sisältävät tuen internetin suosituimmille musiikkipalveluille kuten Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn jne. Päätelaitteet voit kytkeä kotiverkkoosi joko langattomasti tai kaapelia hyödyntäen.

Päätelaitteiden toimintojen ohjaaminen käy helposti mobiililaitteille veloituksetta ladattavan applikaation kautta – suurin osa valmistajista tukee iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiä, mutta Windows-puhelimien ja tablettien tuki on harvinaisempaa. Applikaation kautta voidaan nimetä päätelaitteet esimerkiksi sen mukaan minkä huoneen kaiuttimia päätelaite ohjaa: olohuone, keittiö jne.

Kun päätelaitteet on kytketty verkkoon – ei vaadi laajaa teknistä tuntemusta tietoliikenneverkoista – on järjestelmän käyttäminen hyvin yksinkertaista.

Musiikin toistaminen halutussa tilassa ja halutulla äänenvoimakkuudella käy helposti seuraavalla tavalla. Kaikki alla olevat toiminnot ovat suoraan säädettävissä applikaatiosta käsin.

  1. Valitaan tila, jossa musiikin halutaan toistuvan, esim. olohuone
  2. Valitaan palvelu tai muu äänilähde, josta musiikkia halutaan kuunnella, esim. Spotify
  3. Valitaan kappale, albumi tai soittolista, jota halutaan kuunnella – musiikintoisto alkaa.
  4. Säädetään haluttu äänenvoimakkuus.

Useamman huonekohtaisen päätelaitteen kokonaisuuksissa kukin perheenjäsen voi kuunnella omaa äänilähdettään toisista riippumatta. Toisin sanoen keittiössä voidaan samanaikaisesti kuunnella TuneIn- tarjontaa, kun taas makuuhuoneessa raikaa Spotifyn soittolista.

Joidenkin palveluiden käytössä on rajoituksia yhtäaikaisten toistettavien kappaleiden määrälle. Mm. Spotifyn premium-tili mahdollistaa vain yhden kappaleen toistamisen kerrallaan. Mikäli Spotifyn kautta halutaan samanaikaisesti kuunnella useita eri kappaleita – makuuhuoneessa Barry Whitea ja autotallissa Popedaa – edellyttää Spotify erillisen perhetilin aktivoimista.

Mikäli yllä oleva sai pääsi pyörälle ja koko homma tuntuu monimutkaiselta ja vaikeilta hahmottaa, niin ei hätää: kerro meille tarpeistasi, niin luomme sinulle niihin vastaavan kokonaisuuden ja halutessasi myös asennamme sen. Lupaamme, että järjestelmän käyttö on nopeasti omaksuttu.

Laitteet ja kustannukset

Olemassa olevien järjestelmien päivittäminen

Monihuoneäänentoisto voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Mikäli omistat jo äänentoistolaitteita, joissa on analoginen RCA- tai 3.5 mm stereo plugi -sisääntulo (3.5mm sisääntulo on samanlainen mihin älypuhelimessa kytkisit kuulokkeesi), niin voit päivittää nykyisen laitteistosi tukemaan internetin yleisimpiä musiikkipalveluita kompaktilla äänentoistojärjestelmääsi kytkettävällä päätelaitteella, kunhan käytettävissä on toimiva internetyhteys.

Tämän päätelaitteen kautta voit toistaa musiikkia eri suoratoistopalveluista: Spotify, Tidal, TuneIn Radio jne. sekä hyödyntää monihuoneominaisuuksia, mikäli omistat useampia järjestelmän kanssa yhteensopivia päätelaitteita tai kaiuttimia. Edullisin tarjoamamme vaihtoehto maksaa vain 79 €.

Wi-Daptor
Valikoimissamme on useiden eri valmistajien päätelaitteita jotka mahdollistavat musiikin suoratoiston internetin suosituimmista musiikkipalveluista, sekä keskitetysti hallittujen monihuonejärjestelmien luomisen. Voit lisätä nämä ominaisuudet ulkoisella päätelaitteella myös olemassa oleviin äänentoistojärjestelmiisi, edellyttäen että kyseisissä laitteissa on vapaana oleva analoginen (RCA) tai digitaalinen (optinen) sisääntulo.

Kompaktit ratkaisut.

Kompakteihin monihuoneratkaisuihin lukeutuvat aktiivikaiuttimet, joissa on sisäänrakennettu tuki monihuoneominaisuuksille ja internetin musiikkipalveluille.

Tällaiset ratkaisut ovat kustannustehokkaita tilanteissa, joissa erillislaitteisiin pohjautuvat korkealaatuiset järjestelmät ylittävät budjetin tai vievät yksinkertaisesti liikaa tilaa.

Crystal Acoustics Moovy MR tarjoaa langattoman Bluetooth- & AirPlay-tuen lisäksi myös sisäänrakennetun tuen useille internetin musiikkipalveluille, mm. Spotify, TuneIn yms. Moovy MR sisältää myös monihuoneominaisuudet, ja akunkesto mahdollistaa jopa 10 tunnin soittoajan tilanteisiin, joissa kaiutin halutaan ottaa mukaan – esim. puutarhaan, rannalle tms. Hinta: 159 €

Kauttamme saat Sonoksen, Yamahan, Denonin ja Crystal Acousticsin monihuonetoistoon kykeneviä kaiutinmalleja.

Useilta valmistajilta löytyy ns. soundbase-kaiuttimia, joiden päälle voidaan asentaa taulutelevisio. Useat mallit sisältävät laajan tuen myös langattomille äänensiirtotekniikoille: Bluetooth, AirPlay, DLNA/UnPn ja internetin musiikkipalvelut. Tällainen kaiutin on monesti kohtuu hintainen ja helppo ratkaisu taulutelevisioiden heikon äänentoiston parantamiseen.

Huomaamatonta äänentoistoa

Rakennus- ja peruskorjauskohteissa monihuoneäänentoisto voidaan usein toteuttaa rakenteisiin upotettavia kaiuttimia hyödyntäen. Upottamalla kaiuttimet katto- tai seinäpintoihin saavutetaan visuaalisesti kevyt lopputulos jonka lisäksi lattiapinta-ala säästyy muuhun käyttöön.

Uppokaiuttimet
Rakenteisiin upotetut kaiuttimet ovat huomaamaton ja lattiapinta-alaa säästävä vaihtoehto huonekohtaisen äänentoiston toteutukseen.

Upotettujen kaiuttimien kaapeloinnit voidaan vetää rakenteiden sisällä keskitetysti yhteen konehuoneeseen tai huonekohtaiseen seinärasiaan. Vaikka kaiuttimia ei heti jokaiseen huoneeseen asennettaisikaan, niin suosittelemme tekemään rakenteisiin varaukset mahdollisille tulevaisuuden laajennuksille.

Kunkin huoneen kaiuttimille määritellään huonekohtainen päätelaite, jonka toimintoja voidaan ohjata mobiililaitteiden applikaatiosta käsin. Kun tarvittavat kytkennät kaiuttimiin ja mahdolliseen muuhun elektroniikkaan on tehty, voidaan järjestelmän käyttäminen aloittaa.

Monitor Audion uppokaiuttimiin pohjautuvien huonekohtaisten monihuonekokonaisuuksien lähtöhinta on n. 360 € / huone. Sisältäen 2 kpl Monitor Audio 6,5” -kattouppokaiuttimia, 2 x 40 W vahvistimen ja päätelaitteen.

Äänenlaatu #1 kriteerinä

Langattomasti ohjattava järjestelmä, helppo käytettävyys ja huippuluokan äänenlaatu eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä.

Korkealuokkaiset tuotteet, oikeaoppisesti toteutettu asennus ja tilan ominaisuuksien huomioon ottaminen mahdollistavat huippuluokan äänenlaadun toteuttamisen käytettävyydestä tinkimättä. Langaton ei siis aina tarkoita muutaman kympin Bluetooth-kaiuttimia ja niiden välttävää äänenlaatua.

Langattomasti ohjattavat järjestelmät, internetin musiikkipalvelut ja huippuluokan äänentoisto eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä.

Pyydä tarjous

Autamme mielellämme, onpa tarpeesi minkä kokoinen tahansa. Edullisestakin kokonaisuudesta voidaan saada varsin korkealaatuista ääntä tunnistamalla ja välttämällä suurimmat sudenkuopat. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeitasi vastaava kokonaisuus.

* Tiettyjen palveluiden käyttäminen edellyttää palvelutarjoajan maksullisten kuukausilisenssien hankintaa. Normaali veloitus vaihtelee 5 € ja 20 € välillä palvelusta riippuen.

** Tietyt palvelut mahdollistavat vain yhden yksittäisen kappaleen toistamisen saman palvelun ja siihen kytketyn järjestelmän sisällä. Mm. Spotify tarjoaa erillistä perhelisenssiä käyttäjille, jotka haluavat kuunnella eri musiikkia eri tiloissa samanaikaisesti yhtä Spotify-tiliä käyttämällä. Mikäli valittuna on eri musiikkilähteet – esim. makuuhuoneessa kuunnellaan Spotifytä ja keittiössä TuneIn-palvelua – erillisiä perhe- tms. tilejä ei tarvita, koska äänilähteinä toimivat kaksi eri palvelua.